Gazlı Yaylarda Koruma

Gazlı yayların çalışma ortamlarında maruz kaldığı istenmeyen sıvı, yağ ve katı partiküller performanslarını ve kullanım ömürlerini azaltır. Bu koşulların etkisini minimize etmek veya ortadan kaldırmak için Azol-Gas bazı ilave koruma tedbirleri sunar.

Gazlı Yaylarda Koruma.

Gazlı yaylar çalışma ortamlarında  istenmeyen sıvılara, çapak ve katı partiküllere maruz kalabilir. Hot stamping gibi soğutmanın suyla yapıldığı operasyonlarda korozyona uğrayabilirler.  

Gazlı yayların çalışma ortamlarından  kaynaklanan , performansını ve kullanım ömrünü azaltan koşulların etkisini ortadan kaldırmak için Azol-Gas’ın sunduğu bazı  ilave koruma tedbirleri vardır.

Gazlı yay çalışacağı ortama ve koşullara göre bu tedbirler alınarak korunabilir, kullanım ömrü uzatılabilir.

Koruyucu Sıyırıcı

Gazlı yay çalışma ortamında istenmeyen sıvı ve yağlara maruz kalabilir. Bu sıvı ve yağlar gazlı yayın keçelerinin önleyebileceğinden daha fazla olduğunda, gazlı yayın içine dolar. Bu da gazlı yayın iç hacmini küçültür,  gazlı yayın basıncı ve çalışma sıcaklığı artar.

Tüm bunlar gazlı yayda  keçelerin zarar görmesine ve gaz kaçağını sebep olur. Gazlı yayın performansı  ve kullanım ömrü azalır.

Koruyucu sıyırıcı çözümü dışarıdan gelen istenmeyen sıvıların gazlı yayın içine girmesini engellemek için gazlı yaya takılan bir koruma tedbiridir.

Gazlı yayın üzerine takılarak, istenmeyen sıvıların girişine engel olur.

Koruyucu Silecek

Dışarıdan gelen istenmeyen sıvıların gazlı yayın içine girmesini engellemek için gazlı yayın üzerine konulan  koruma tedbirlerinden biridir.

Aktif keçe sistemi

Aktif keçe sistemi  gazlı yayda  içeriye giren istenmeyen sıvının miktarını azaltan ilave bir tedbirdir. Bu sistem yeni nesil Azol-Gas gazlı yaylarında opsiyonel olmaktan çıkıp, standart hale gelmiştir.

Koruyucu Körük

Koruyucu körük sadece yağları değil dışarıdan gelen, piston yüzeyine yapışabilecek  çapak veya diğer katı partikülleri de engeller. Yüksek seviyede bir koruma sağlar.

Koruyucu Kaplama

Suyla temasın olduğu kalıplarda, hot-stamping operasyonlarında, kalıbı soğutmak için kullanılan su, gazlı yayların nem alabilecekleri bir ortam yaratır. Gazlı yayın piston ve gövdesi  korozyona uğrar.

Bu tarz çalışma ortamlarında gazlı yayın piston ve gövdesi kaplanır. Gazlı yayın korozyona uğramasının, pistonun aşınmasının önüne geçilir. Gazlı yayın emniyetli çalışması sağlanır ve ömrü  artar.

Koruyucu Kaplama ve Körük

Bu koruma da gazlı yaya hem korucu körük takılır, hem de gazlı yayın pistonu kaplanır.  Koruyucu kaplama ile  gazlı yayın korozyona uğramasının, pistonun aşınmasının önüne geçilir. Gazlı yayın ömrü  artar.