Kaliteli, Uygun Maliyetli ve Zamanında Ürün Hizmeti

Orsa Endüstriyel Malzemeler Genel Müdürü Serbülent Aksakallı Takimceligi.com Dergisi'ne ORSA'yı ve Rovalma Takım Çelikleri'nin takım çeliği sektörüne getirdiği yenilikleri anlattı.

Kaliteli, Uygun Maliyetli ve Zamanında Ürün Hizmeti.

Takımceligi.com: Serbülent bey öncelikle ORSA Endüstriyel Malzemeleri bize anlatır mısınız?  Ne zaman ve nerede kuruldu?

Orsa Endüstriyel Malzemeler 2006 yılında endüstriyel malzemelerin imalat ve satışı amacıyla faaliyete geçmiştir. Firmamız değişen sektörel talepler doğrultusunda kendini sürekli yenileyerek ‘kaliteli, uygun maliyetli ve zamanında’ ürün hizmetini ilke olarak benimsemiştir. Orsa Endüstriyel Malzemeler özellikle  standart kalıp elemanları ve kalıp çelikleri konusunda uzmanlaşmıştır. Bu bilgi birikimini  ve ürün yelpazesini  diğer imalat sektörlerinde de hizmet sunacak şekilde çeşitlendirmiştir. 2010 yılı başında devreye alınan Gebze fabrikamızda standart ve özel kalıp elemanları imalat ve satışının yanı sıra takım çelikleri kesim ve satışı devam etmektedir. Ayrıca 2015 yılı itibariyle İzmir- Kemalpaşa fabrikamız şube olarak devreye alınarak hizmet ağımız ve kapasitemiz artırılmıştır.

Takımceligi.com: Standart kalıp elemanlarında Türkiye Distüribütörlüğünü yaptığınız markalar hangileridir?

Orsa Endüstriyel Malzemeler olarak 2006 yılından itibaren Azol Gas-İspanya firmasının Türkiye distribütörlüğünü sürdürmekteyiz. İmalat sektöründe devam eden maliyet baskısı ve parça başı maliyet unsuru dikkate alındığında zımba ve matris grubunda distribütörlüğünü yaptığımız Lane Punch markası ile sektörümüzde kaliteden taviz vermeden oldukça rekabetçi alternatifler sunmaktayız.Distribütörlüğünü yaptığımız dünya markalarının yanına kendi tescilli markamız Orsa Endüstriyel Malzemeler(OEM)i katarak kalıp elemanları grubunda ürün yelpazemizi tamamladık. Takım çeliği üreticisi İspanyol Rovalma firmasının da distribütörlüğünü yapıyoruz.

Takımceligi.com: Rovalma distrübütörlüğünüz ne zaman başladı?

Takım çeliği üreticisi İspanyol Rovalma firmasının 2014 yılından itibaren distribütörlüğünü sürdürmekteyiz. Rovalma firmasının üretiminde patentli sıcak iş takım çelikleri,soğuk iş takım çelikleri ve toz metal takım çelikleri mevcuttur.

Takımceligi.com: Biraz Rovalma’dan bahsetmenizi istesem.

Rovalma İspanyol kalıpçı firmalarının gelişimine paralel olarak takım çeliği konusunda uzmanlaşmış bir firmadır ve İspanya-Barcelona'da üretim yapmaktadır. Rovalma ARGE’ye verdiği önem ve geliştirdiği yüksek performanslı yeni nesil çeliklerle diğer takım çeliği üreticilerinden ayrılan bir markadır. İnovatif  ve dinamiktir. Bu özellikleri ulusal ve uluslararası alanlarda aldığı ödüllerle de tescillidir. Dünyada son yıllarda takım çeliği sektöründe  birden fazla patent alabilmiş üreticisi sayısının azlığına karşın Rovalma bu nokta da diğer üreticilerden farklılaşır. Rovalma inovatif ve dinamik üretimi ile son 10 yılda sektör içinde fark yaratarak, birbirinden farklı özellikte pek çok patentli ürünü ile dikkat çekmektedir.

Takımceligi.com:Rovalma’nın ürünleri nelerdir? Hangi alanlarda kullanılacak ürün yelpazesine sahip?

Rovalma firmasının üretiminde patentli sıcak iş takım çelikleri, soğuk iş takım çelikleri ve toz metal takım çelikleri mevcuttur. Rovalma  takım çelikleri yüksek basınçlı alüminyum döküm, plastik enjeksiyon ve diğer sıcak iş takım çeliklerinde yepyeni bir alternatif sağlamaktadır. Yüksek Isıl İletkenlikli Çelikler, HTCS®ler üstün özellikli malzemelerdir. Yüksek alaşımların yanı sıra, 42 W/mK’den 70 W/mK’ye kadar varan yüksek ısıl iletkenlik değerlerine sahiptirler. Farklı mühendislik uygulamaları için gerek duyulan mekanik ve fiziksel özelliklerin optimizasyonu amacıyla değişik HTCS® kaliteleri geliştirilmiştir. GTCS® kaliteleri iyi sertleştirilebilirlik ve aşınma direnciyle beraber 5 - 8 W/mK değ erinde çok düşük ısıl iletkenliğe sahiptir. Isı transferinin azaldığının görüldüğü yerlerde kalıp ve takım alanlarında ve mühendislik uygulamalarında kullanılır. ICO kaliteleri marajing takım çelikleri olup sıradışı mekanik dayanım ve tokluğa sahiptirler. FECRONI® kaliteleri paslanmaz çelikler olup yüksek ısıl iletkenlik seviyelerinin yanı sıra çok yüksek mekanik ve korozyon dayanımına sahiptirler. WOV® ve EWRA® çelikleri yüksek karbür içerikleriyle,70 HRc sertliğe kadar çıkabilen, sıradışı abrasif ve adhesif aşınma dirençlerine sahip soğuk iş takım çelikleridir. Rovalma farklı profili ile önümüzdeki günlerde de sektörde adını sıkça duyuracak bir firmadır.